Cand nu ai idee ce sa mai gatesti, serveste o portie de carnati cu piure. Sosul face preparatul delicios!

Ingrediente

4 carnati de porc un kg cartofi 80 g unt 100 ml lapte o lingurita pudra boabe de mustar sare piper

Ingrediente pentru sos

2 cepe 60 g unt 350 ml supa de vita 100 ml vin rosu Sare piper
Mod de preparare:

 

  1. Cartofii taiati cuburi se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
  2. Se scurg, se preseaza, se pun din nou pe foc pentru a se usca bine si apoi li se adauga unt, lapte clocotit, praful de mustar, sare si piper. Se amesteca si se lasa deoparte.
  3. In unt se caleste ceapa taiata pestisori, aproximativ 8 minute. Se toarna supa si vinul si se lasa la fiert aproximativ 10 minute. Se potriveste de sare si piper.
  4. Carnatii se prajesc 5 minute pe toate partile si se aduc la masa cu piure si sos.
din aceeasi categorie