Orezul nu este doar un aliment foarte consumat în întreaga lume dar are și foarte multe proprietăți și beneficii pentru sănătate. Consumatorii de orez sunt printre cei mai longevivi oameni de pe planetă, dar să fie consumul de orez unul dintre motive? 

Pentru că există multe tipuri de orez, fiecare cu proprietățile sale specifice, la bază orezul are multiple proprietăți. 

În plus ai nenumărate variante de a-l pregăti, fie că alegi orezul cu bob lung sau rotund, orez pentru risotto, orez negru sau brun, nu ai cum să nu găsești o multitudine de rețete în care să îl incluzi. De la preparate sărate la dulci, orezul este extrem de versatil și aspectuos. 

Dar hai să vedem ce beneficii aduce consumul de orez pentru sănătate pe lângă versatilitate și gust delicios. 

Nu conține gluten și are proprietăți antiinflamatoare

Dacă ai intoleranță la gluten, orezul este alimentul pe care îl poți consuma fără nici o problemă pentru că acesta nu conține gluten. 

Te poți folosi de aceasta și pentru a face preaprate de patiserie din făina de orez. În plus acesta are proprietăți inflamatoare și este potrivit oricărei diete. 

Îmbunătățește sănătatea sistemului nervos

Sistemul nervos are nevoie de vitaminele B pentru a funcționa în cel mai optim mod. 

Orezul este o sursă incredibilă a acestor vitamine care ajută la reglarea proceselor normale din creier, îmbunătățind și susținând sănătatea sistemului nervos. 

Îți oferă energie

Dacă ai anumite zile în care te simți epuizat sau lipsit de energie, consumul de orez este o soluție foarte bună. 

Organismul uman folosește carbohidrații pentru a-i transforma în energie. Iar carbohidrații pe care îi găsești în orez nu doar că sunt sănătoși dar orezul contine inclusiv minerale și vitamine care ajută la creșterea activității metabolice pentru toate organele din corp, creând astfel mai multă energie în întreg corpul. 

Previne constipația 

Contrar celor auzite, orezul are proprietăți prin care îți reglează digestia, pentru că acesta conține fibre care sunt esențiale pentru reglarea sistemului digestiv. 

În plus, orezul funcționează și ca un diuretic natural, ajutând inclusiv la eliminarea apei din organism. 

Previne obezitatea

Deși ai putea crede că orezul îngrașă de fapt acesta chiar te ajută să slăbești deoarece are cantități scăzute de sodiu, grăsimi și colesterol. 

Fiind bogat în nutrienți și fibre previne obezitatea și nu are nici un efect negativ asupra sănătății tale. 

Îmbuntățește aspectul pielii

Indiferent că alegi să îl consumi sau să îl folosești ca și mască locală pentru față orezul este un produs natural foarte bun pentru îngrijirea pielii. 

În cazul în care vrei să îl folosești în uz cometic folosește-te de el sub formă de pudră. Acesta nu doar că aduce strălucire tenului dar poate vindeca și anumite afecțiuni ale pielii. 

Apa în care a stat orezul pentru câteva ore este de asemenea foarte bună pentru piele și te scapă de inflamații la nivelul tenului.

Orezul bun te poate scăpa de roșeața de pe față și calmează iritațiile dar și încetinește procesul îmbătrânirii. 

Scade nivelul zahărului din sânge

Pentru a te bucura de acest beneficiu pe care ți-l aduce orezul legat de reglarea cantității de zahăr din sânge ideal ar fi să te folosești de orezul brun. Deoarece în coajă se găsește  o cantitate mai mare de fibre, orezu brun face ca glucoza din organism să fie absorbită mult mai încet. 

Acest proces de încetinire a glucozei, oferă insulinei timp să disperseze corect glucoza. 

Ești pasionat de produsele italiene? Pe SUPERMERCATO.RO găsești peste 2500 de produse importate direct din Italia!