Sigur ti s-a intamplat in trecut sa cumperi pepeni si sa nimeresti unii mai putin dulci sau chiar necopti. Iata 3 sfaturi pe care sa le urmezi daca vrei sa cumperi cel mai copt si dulce pepene.

1. Greutate

Chiar daca pepenele pe care vrei sa il alegi este mic, el ar trebui sa fie mai greu decat pare la prima vedere. Mai pe romaneste, sa te surprinda cat de greu e, in raport cu marimea. Dupa cum probabil stii, pepenele conţine foarte multă apă. Cu cât este mai copt, cu atât conţine mai multă apă şi, deci, este mai greu.

2. Sunet

Multi probabil stiu deja acest truc, anume sa bata usor in pepene si sa asculte sunetul, insa nu neaparat stiu si ce sunet indica faptul ca fructul e suficient de copt. Cand bati usor fructul, ar trebui sa sune a gol, mai exact sa produca un sunet cu un mic ecou in interiorul pepenelui. Daca insa suna plin si zgomotul produs se aude mai degraba la suprafata, pepenele nu este suficient de copt.

3. Culoare

Un al treilea indicator pentru un pepene bine copt este aspectul, mai exact culoarea. Iar culoarea conteaza din 2 puncte de vedere: aparent, cu cat pata galbena de pe fundul pepenelui este mai mare, cu atat pepenele este mai copt. Pata galbena reprezinta zona pe care pepenele a stat pe sol si, teoretic, cu cat aceasta e mai extinsa, cu atat pepenele a avut mai mult timp sa se coaca.
Un alt truc este sa te uiti tot la culoare, insa de aceasta data la culoarea cotorului, tot situat in zona galbena. Cu cat acesta este mai uscat, cu atat pepenele ar fi mai bine copt.

Toate cele 3 sfaturi sunt utile individual, insa ideal este ca atunci cand alegi pepenele sa incerci sa gasesti unul care intruneste toate cele 3 conditii.