Salată de fructe cu rodii

1. Se curăţă rodiile, bananele şi kiwi de coajă şi se taie cubuleţe, după care se pun împreună cu ananasul într-un castron mai mare şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a-şi păstra aspectul proaspăt. 2. Sucul de ananas şi zahărul se pun la foc mic 2-3 minute, până se  topeştetot zahărul. Se lasă […]

Puişori din fursecuri

1. Budinca de vanilie se amestecă cu laptele rece şi zahărul şi se fierbe până se formează o cremă consistentă. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă untul frecat spumă cu zahărul vanilat şi se amestecă până se încorporează. 2. Se aleg 12 caise uscate, mai frumoase şi se păstrează. Din restul de caise […]

Păstrăv cu salată de castraveţi

1. Peştele se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. Se dă apoi cu sare şi piper, se stropeşte cu suc de lămâie şi se presară în interior cu pătrunjel verde tocat. Se trec bucăţile de peşte prin făină, se scutură de surplusul de făină şi se prăjesc în unt (50 g). Se lasă […]

Chifteluţe surpriză

1. Brânza se rade şi se pune într-un castron. Se amestecă apoi cu berea, smântâna, untul şi ceapa rasă fin. Se adaugă piper după gust. Peştele se taie cubuleţe mici. 2. Pe un platou se face un pat din morcov ras, stropit cu zeamă de lămâie. 3. Cu palmele umezite, se modelează chifteluţe din pasta […]

Salată aromată de primăvară

1. Salata se spală şi se desface în foi. Ridichile se taie feliuţe, ceapa verde se toacă rondele. 2. Se prepară o maioneză din 2 gălbenuşuri fierte, sare, piper şi ulei. Se adaugă albuşul zdrobit cu furculiţa, muştarul, castraveciorii curăţaţi de coajă şi tocaţi cuburi mici, ceapa roşie tocată mărunt, iaurtul şi smântâna. 3. Se […]

Salată de legume cu ouă şi sos de brânză

1. Prazul se taie rondele foarte subţiri, merele se fac cubuleţe mici, morcovul se taie fâşii sau se dă pe răzătoare, mazărea se spală şi se lasă la scurs. Se stropesc cu puţină zeamă de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea şi se dau la rece. 2. Ouăle se fierb tari, se răcesc şi […]

Cocteil rusesc

1. Într-un pahar cu gheaţă se pun pe rând vodca şi romul. 2. Se adaugă siropul de căpşuni şi suc de portocale. 3. Se ornează cu beţişoarele de scorţişoară şi cu o felie de lămâie.

Briză de Hawai

1. Se zdrobesc cuburile de gheaţă cu ajutorul unui blender. Peste ele se toarnă ginul şi zeama de lămâie. 2. Se toarnă într-un pahar şi se ornează cu felii de ananas.

Cafea irlandeză

1. Într-un pahar de vin cu picior se toarnă whisky rece. 2. Se adaugă cafeaua fierbinte, după care se umple paharul cu frişcă şi se ornează cu lichior de ouă şi ciocolată rasă. Se serveşte imediat.

Ciocolată caldă

1. Se taie ciocolata în bucăţi mari şi se topeşte într-o oală. 2. Se adaugă laptele şi se amestecă încontinuu până începe să fiarbă. Se trage deoparte. 3. Gălbenuşul se freacă cu zahărul, se adaugă lapte fierbinte şi se amestecă totul uşor cu telul. 4. Se toarnă în pahare sau în căni şi se pune […]