Daca iti doresti sa prepari un tort inedit iti propunem aceasta reteta. Crema fina de branza dulce este perfect complimentata de gustul acrisor de lamaie, fiind un desert racoritor si usor.

Ingrediente pentru blatul de biscuiti:

100 g unt 200 g biscuiti

Ingrediente pentru umplutura:

3 lamai verzi 400 g crema de branza 4 oua 400 ml smantana grasa 160 g zahar pudra

Ingrediente pentru servit:

2 lamai verzi
Mod de preparare:

Se maruntesc biscuitii si apoi se amesteca bine cu untul moale. Amestecul se pune intr-o forma de tort cu pereti detasabili, se niveleaza si se da la rece pana la prepararea umpluturii.

Se razuie coaja celor trei lamai si apoi acestea se preseaza de suc. Se amesteca bine cu telul crema de branza si smantana, se adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, si apoi se adauga zaharul, coaja si sucul de la lamai.

Se toarna amestecul peste crusta de biscuiti, se niveleaza si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca, se da la rece de pe o zi pe alta si se serveste decorata cu felioare foarte subtiri de lamaie.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece. Dupa preparare, se asteapta 12 ore inainte de a fi consumata.