Se face extrem de usor, nu are straturi de crema si nici nu trebuie ornat. Arata excelent doar scos din cuptor. Vezi cea mai usoara reteta de tort cu prune, un desert de facut neaparat la finalul verii, inceputul toamnei.

Ingrediente

12 prune mari 3 oua 320 g zahar 200 g smantana 230 g unt 250 g faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sucul+zeama unei portocale sucul unei lamai esenta de vanilie
Mod de preparare:

1. Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie pentru 4-5 minute. Cand compozitia a devenit pufoasa, adauga untul moale in mai multe portii, urmat de smantana.

2. Opreste mixerul si adauga faina combinata cu praful de copt, zeama de lamaie, zeama de portocala si coaja de portocala.

3. Taie prunele spalate in jumatati si scoate samburii. Toarna compozitia intr-o tava de prajitura/tort , netezeste aluatul si asaza prunele.

4. Da tortul cu prune la cuptor pentru cca 65 de minute la 180 de grade.