Te-ai saturat de banala supa de pui gatita dupa aceeasi reteta banala? Incearca o varianta mai aromata, cu un gust mult mai bogat: Supa de pui belgiana! Vezi mai jos ce o face diferita.

Ingrediente

un pui de 1,5 kg un praz 2 morcovi 2 tije telina o ceapa 10 cuisoare 100 g unt 4 linguri smantana 2 galbenusuri sare piper 2-3 fire patrunjel
Mod de preparare:

Pasul 1:

1

Toate legumele se taie rondele, ceapa se taie in doua si in fiecare jumatate se infig cuisoarele.

Pasul 2:

2

Legumele si puiul se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se lasa la fiert pentru 30 de minute. Se scoate puiul, se lasa putin sa se raceasca si se dezoseaza. Legumele se pun inapoi in vas, supa rezultata de la fierberea puiului se pastreaza.

Pasul 3:

3

Legumele se calesc putin in unt, se adauga puiul bucati si se acopera cu supa.

Pasul 4:

4

Se lasa sa se incalzeasca si se drege amestecul cu smantana frecata cu galbenus. Se lasa pe foc fara a fierbe. Se aduce la masa cu patrunjel, sare si piper.

Pui aromat cu unt

Pui Piri Piri

Barcute de dovlecei cu pui si parmezan