Daca te-ai saturat de retetele traditionale si vrei sa incerci un pranz delicios, dar fierbinte, reteta de supa de cascaval e ceea ce cauti. Pentru rezultate cat mai bune, foloseste cascavalul Cheddar in prepararea ei.

Ingrediente

50 g unt 2 cepe tocate marunt 35 g faina 700 ml supa de pui 700 ml lapte 400 g cascaval (ideal Cheddar) 3 catei de usturoi sare piper
Mod de preparare:
  1. Topeste untul intr-o oala, la foc mediu. Adauga ceapa tocata, urmata de usturoiul maruntit si caleste-o pentru 2-3 minute, apoi adauga faina si amesteca pana cand dispare tot lichidul.
  2. Adauga supa de pui si amesteca periodic, pana cand amestecul se ingroasa. Potriveste-o de sare si piper, adauga laptele, apoi lasa supa sa dea in clocot, timp in care continua sa amesteci.
  3. Pune supa in blender si mixeaza pana devine omogena (e posibil sa nu poti pune toata cantitatea dintr-o data), apoi pune-o inapoi pe foc.
  4. Pune treptat cascavalul ras sau taiat cubulete, amestecand continuu pentru a se putea topi mai usor. Serveste supa de cascaval cu crutoane si frunze de patrunjel.