Sunt rapide (se fac in mai putin de 20 de minute!) si mult mai sanatoase decat produsele tip fast-food. Si cu toate astea, provin din aceeasi tara unde fast-foodul a luat nastere: SUA, mai exact in Philadelphia, de unde renumitele sandvisuri isi trag si numele (Philly cheesesteak).

Ingrediente

4 mini-baghete 1 ceapa 1 cotlet (ideal de vita)/antricot 2 ardei 2 ciuperci 2 cepe medii 4-6 felii cascaval 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
  1. Da carnea la congelator cu 20-30 de minute inainte de a incepe sa gatesti. Tai-o apoi feliute cat mai subtiri posibil. Toaca ceapa solzisori, ciupercile feliute si ardeiul julienne. Taie baghetele pe jumatate, unge-le cu putin ulei de masline si da-le la cuptor pentru 7-8 minute, pana se rumenesc putin.

  2. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa pana ce insepe sa se caramelizeze, apoi adauga ardeiul si ciupercile. Cand legumele sunt bine sotate, impinge-le catre laterale, iar in centru asaza feliutele de carne.

  3. Dupa 3-4 minute, cand carnea e bine patrunsa, amesteca toata compozitia si imparte-o in 4 in tigaie. Pe fiecare grup in parte asaza cate 1-2 felii de cascaval. Dupa ce cascavalul s-a topit, repartizeaza fiecare din cele 4 gramajoare intr-o chifla si serveste sandvisurile.

Sandvis vietnamez

Sandvis Monte Cristo

Sandvisuri Caprese

din aceeasi categorie