Iti place tortul cu morcovi, preparat cu ingrediente obisnuite? Pun pariu ca vei trece si reteta asta printre retetele de post favoritele tie, cu atat mai mult cu cat e si mai sanatos decat alternativa de dulce.

Ingrediente

320 ml lapte de soia (neindulcit) 1 lingura seminte de in (sau chia) 3 linguri apa 1 lingura otet de mere 200 g faina 60 g nuca de cocos 1 lingurita praf de copt un praf bicarbonat de sodiu 2 lingurite scortisoara 70 g unt de cocos 200 g zahar esenta de vanilie 2 morcovi rasi 1/2 conserva ananas un praf sare

Ingrediente pentru crema

100 g unt de cocos 1 lingura zeama de lamaie esenta de vanilie 1/2 lingurita otet de mere 300 g zahar pudra 2 linguri lapte de soia
Mod de preparare:

Prepararea blatului

  1. Combina laptele de soia cu otetul de mere si amesteca; lasa-l deoparte pentru 5-10 minute. Hidrateaza semintele de in sau chia in 3 linguri de apa si da-le la frigider pentru 10 minute.
  2. In rastimp, combina faina cu nuca de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si praful de sare. Separat, bate zaharul cu untul de cocos, apoi adauga laptele de soia si semintele hidratate.
  3. Incorporeaza ingredientele lichide in cele uscate, adauga morcovul si ananasul tocat cat mai marunt. Toarna compozitia intr-o tava si da-o la cuptorul preincalzit pentru ~20 de minute, la 180 grade.

Prepararea cremei

  1. Pentru crema, combina untul de cocos cu zeama de lamaie otetul, esenta de vanilie, apoi adauga treptat zaharul pudra, in timp ce mixezi. Dupa ce ai obtinut o consistenta omogena, subtiaz-o putin cu 1-2 linguri lapte de soia.
  2. Taie blatul in 2 pe inaltime, daca prajitura a iesit suficient de inalta si intinde 1/2 cantitatea de crema intre blaturi, iar cealalta jumatate intinde-o deasupra. Daca blatul nu e suficient de gros pentru a fi injumatatit, intinde glazura doar deasupra acestuia.

Chec cu morcovi

Bilute de cacao tavalite

Tort de post cu ananas din 5 ingrediente