Asemanatoare cu lipia libaneza, pita greceasca e o paine plata, necrescuta, pe care o prajesti in tigaie ca pe o clatita. E esentiala in prepararea unui gyros si e delicioasa servita cu guacamole sau sos tzatziki.

Ingrediente

150+ g faina 2 linguri ulei apa sare
Mod de preparare:

 

  1. Combina faina cu sarea si adauga uleiul. Toarna cca 1/2 pahar apa si amesteca, iar daca compozitia pare prea uscata, mai adauga putin cate putin apa.
  2. Framanta aluatul cu mana pentru cca 5-7 minute, pana cand dezvolta elasticitate. Adauga faina pe parcurs daca e necesar.
  3. Imparte aluatul in 2 si intinde fiecare jumatate, intai cu degetele, apoi cu sucitorul, pana cand obtii un cerc subtire, de 2-3 mm grosime.
  4. Incinge cateva picaturi de ulei de masline intr-o tigaie si prajeste pita pentru cca 3 minute pe fiecare parte.