Unul din cele mai iubite aperitive traditionale de craciun, piftia e nelipsita de pe mesele romanilor. Desi gatirea termica e un proces de durata, piftia de porc nu iti solicita atentia foarte mult si se face chiar usor.

Ingrediente

1 rasol de porc urechi de porc 2 picioare de porc 1 telina ceapa 2-3 morcovi 5 catei usturoi sare
Mod de preparare:
  1. Pune carnea de porc la fiert la foc mic in apa suficient de multa incat sa acopere ingredientele.
  2. Spumeaza carnea ori de cate ori e necesar, iar cand nu mai e cazul, verifica daca intra furculita in carne.
  3. Cand furculita intra in carne, adauga legumele curatate si lasa in continuare la fiert, la foc mic.
  4. Cand carnea se desprinde cu mare usurinta de pe oase, acela e momentul in care opresti focul.
  5. Scoate atat carnea cat si legumele din apa, folosind o spumiera, si lasa-le putin sa se raceasca.
  6. In rastimp, pune usturoiul maruntit in apa, si las-o asa cateva minute.
  7. Dupa ce carnea s-a racit, cat sa o poti manevra, desfa-o in bucatele mici, apoi pune-le in recipiente de dimensiunile dorite.
  8. Alaturi de carne, in recipiente mai poti pune si legumele taiate cuburi mari.
  9. Strecoara zeama si arunca usturoiul, apoi pune zeama peste carne si legume.
  10. Da piftia la rece pentru cateva ore, pana cand se solidifica.

Vezi si alte retete traditionale de Craciun