Pierogii sunt rudele din Polonia ale coltunasilor autohtoni si la fel sunt de buni. Pot fi serviti ca aperitiv sau gustare cu succes.

Ingrediente pentru aluat

300 g faina un ou 50 ml apa un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

300 g carne tocata o ceapa un ou o felie paine o legatura patrunjel 2 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:
  1. Se amesteca faina cu oul si sarea, apoi se framanta adaugand apa, putin cate putin. Se intinde aluatul apoi se taie cu un pahar.
  2. Carnea se mixeaza bine si se amesteca bine cu oul, miezul de paine inmuiat in putina apa, ceapa tocata, patrunjel taiat marunt, sare si piper. Se pune in centrul fiecarui cerc de aluat un pic de umplutura, se acopera cu alt cerc de aluat si se intorc marginile. Se pun la fiert in apa clocotita cu un praf de sare si 2 linguri de ulei. Se lasa la fiert 8-10 minute.