O varianta de friptura de miel diferita de cele obisnuite, cu multe legume alaturate. Reteta de miel cu vinete la cuptor e ideala pentru masa de Pasti.

Ingrediente

pulpele din fata ale unui miel 2 vinete 5 catei usturoi 2 crengute cimbru proaspat 2 linguri bulion 2 linguri ulei 500 ml vin rosu sec 2-3 fire patrunjel verde rozmarin uscat
Mod de preparare:
  1. Usturoiul, curatat si pisat se amesteca bine cu bulion si cimbru pana se obtine un sos gros cu care se unge carnea de miel.
  2. Vinetele se taie rondele, se stropesc cu ulei, se amesteca bine si apoi se astern ca pat intr-o tava.
  3. Se pune carnea, se toarna vinul si se lasa la cuptor aproximativ o ora. La jumatatea coacerii, carnea se intoarce.
  4. Cand carnea este gata, se scoate din cuptor si se orneaza cu rozmarin uscat si patrunjel verde tocat marunt.