Marshmellows de casa, sau bezelele americane – Americanii le servesc in fel si chip: intr-o cana cu ciocolata fierbinte sau in alte prajituri si combinatii de deserturi. La noi nu prea se gasesc de cumparat, insa ce bine ca le poti pregati in casa, daca esti curios sa vezi ce gust au.

Sunt extrem de pufoase si moi, ti se topesc in gura si nu vei rezista tentatiei de a servi inca una!

Ingrediente

250 ml apa rece 2 pliculete gelatina 400 g zahar granulat esenta vanilie zahar pudra amidon colorant alimentar (optional)
Mod de preparare:

1. Toarna jumatate din cantitatea de apa rece intr-un castron si combina-o cu cele doua pliculete de gelatina.

2. Separat, pune restul de apa la fiert cu zaharul granulat. Amesteca pana se topeste zaharul, apoi lasa focul mic si lasa siropul sa fiarba 10-12 minute.

3. In rastimp, pregateste o tava de prajitura: unge-o cu putin ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt.

4. Unge si hartia de copt cu ulei, apoi tapeteaz-o cu un amestec de 4 linguri de zahar pudra la o lingura de amidon.

5. Combina siropul cu gelatina umflata, adauga esenta de vanilie (si colorantul, daca adaugi) si bate amestecul cu mixerul pentru 15-20 de minute, pana cand compozitia se tine de tel.

6. Raspandeste compozitia in trava pregatita si pudreaz-o cu acelasi amestec de amidon si zahar pudra. Lasa tava la temperatura camerei pentru 8-10 ore.

7. Scoate desertul din tava pe foaie de copt pudrata cu zahar si amidon. Pudreaza si cutitul cu acelasi amestec, apoi taie bezelele americane patrate, la dimensiune potrivita.

8. E posibil sa fie necesar sa pudrezi din nou cutitul, deoarece bezelele sunt foarte lipicioase. Dupa ce tai patratelele, trece-le printr-un amestec de zahar pudra si amidon.

Pofta buna!