Faimosii langosi unguresti sunt extrem de versatili si practic ii poti umple cu orice. Cu branza, varza calita cu ceapa, cu dulceturi sau, de ce nu, cu ciocolata, langosii pot fi gustare, desert sau  mic dejun.

Ingrediente pentru aluat

500 g faina 1 pliculet drojdie uscata 1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 250 ml apa

Ingrediente pentru umplutura/topping

100 g telemea 200 g cascaval
Mod de preparare:
  1. Amesteca faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Fa o gaura in centru si adauga apa treptat, framantand. Cand aluatul este omogen, usor lipicios, lasa-l sa se odihneasca 20 de minute.
  2. Formeaza bile cat pumnul de mari si asaza-le pe o tava unsa cu ulei. Cand incep sa se umfle, ia fiecare bucata de aluat si intinde-o pe o suprafata unsa cu ulei. Intinde langosii folosind buricele degetelor.
  3. Rade branza si cascavalul si amesteca-le. Umple fiecare langos intins cu cate 1-2 linguri din compozitia de branza, asezata pe lungime. Impatureste langosii si lipeste-i bine la capete, iar daca nu reusesti, unge marginea cu cateva picaturi de apa.
  4. Prajeste langosii formati in baie de ulei, pe ambele parti, pana ce se rumenesc si scoate-i pe prosoape de hartie. Poti servii langosii ca atare sau cu branza si cascaval presarate pe deasupra.

Sfaturi utile:

✽ Daca preferi gustarile cu adevarat sarate, poti sa optezi pentru o umplutura din telemea exclusiv, sau alte tipuri de branzeturi sarate. 

Beignets (Gogosi frantuzesti)

Gogosi de post

Croissante cu sunca si cascaval