Inghetata de vanilie e cel mai versatil sortiment de desert racoritor servit in perioada verii. O poti savura cu dulceata, nuci, sirop de ciocolata, fructe sau chiar simpla, iar daca inghetata e facuta in casa, desertul va fi cu atat mai reusit.

Ingrediente

130 g zahar 240 ml smantana pentru gatit 240 ml lapte integral 5 galbenusuri esenta vanilie
Mod de preparare:
  1. Bate galbenusurile cu zaharul intr-un castron termorezistent, incalzeste smantana de gatit impreuna cu laptele pana incepe sa faca spuma la suprafata si toarna putin cate putin din amestecul de lapte peste galbenusuri, amestecand in acelasi timp.
  2. Pune castronul termorezistent la bain marie si amesteca cu o lingura de lemn pana cand crema ramane pe spatele lingurii. Da crema de pe foc si adauga esenta de vanilie, iar dupa ce se raceste, da-o la frigider. Din 30 in 30 de minute, amesteca pentru ca inghetata sa iasa cat mai fina, fara cristale de gheata.

Incearca si:

Banana split

Inghetata de banane – 3 ingrediente

Inghetata de pepene rosu