Un alt mod de a gati mielul de paste, mai rapid si original fata de retele obisnuite – cotlete de miel cu alune.

Ingrediente

8 cotlete de miel 2 catei usturoi 80 g alune nesarate, curatate 2 oua 1/2 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:
  1. Se mixeaza alunele nu foarte marunt si apoi se amesteca bine cu usturoiul pisat si cu patrunjelul tocat. Se presara sare si piper.
  2. Separat, se bat ouale intr-o farfurie si se trec cotletele prin oua.
  3. Apoi, se trec prin amestecul de alune si se asaza intr-o tava de cuptor.
  4. Se lasa 12 minute in cuptorul incins in prealabil si se intorc la jumatatea coacerii.

 

Sfaturi utile

✽ Pune cotletele la marinat intr-un vas acoperit, peste noapte. Pregateste marinata din vin, otet si condimente, in functie de aromele pe care le preferi.

✽ Presara cotletele cu un praf de faina, inainte sa le dai prin ou. Astfel, alunele se vor prinde mai usor de carne.

✽ Cotletele se servesc cu piure sau cu garnitura din legume la gratar.