Ai pofta de un desert usor si racoritor, cu fructe proaspete? Serveste niste cosulete cu crema de vanilie.

Ingrediente

10 cosulete de napolitana 100 g ciocolata

Ingrediente pentru crema

500 ml lapte 100 g zahar 5 galbenusuri 60 g amidon sau faina 1/2 pastaie de vanilie 50 g unt

Ingrediente pentru servit

fructe din compot sau proaspete frisca
Mod de preparare:
  1. Laptele si semintele pastaii de vanilie se pun la foc mic si se lasa pana ajunge la clocotire.
  2. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pentru a obtine o crema albicioasa in care, dupa dizolvarea zaharului, se adauga progresiv amidonul si faina. Se amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor.
  3. Se toarna peste crema jumatate din cantitatea de lapte clocotit, se amesteca bine si apoi noul amestec se toarna peste laptele ramas in oala. Se pune la foc mic, amestecand pana ce se ingroasa si da in clocot. Se stinge focul, se amesteca pentru a o raci si se adauga 50 g unt care impiedica aparitia unei cruste la suprafata.
  4. Ciocolata se topeste la bain-marie si apoi se ung cosuletele pe interior cu ea. Se lasa sa se raceasca, apoi se umplu cosuletele cu crema si se aduc la masa cu fructe si frisca, dupa gust.