Chipsurile de cartofi ies mai gustoase, mai sanatoase si atat de sarate pe cat le vrei. Le prepari usor si nu ai nevoie decat de 3 ingrediente!

Ingrediente

2-3 cartiofi medii sare ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  1. Feliaza cartofii subtire, de 1-2 mm grosime. Pune cartofii in apa rece pe masura ce-i feliezi, apoi strecoara-i si clateste-i sub jet de apa.
  2. Pune-i din nou in apa si adauga 2 linguri de sare peste ei si lasa-i 30 de minute. Clateste din nou cartofii feliati cat mai bine, pentru a elimina tot amidonul si sarea in exces, apoi usuca-i bine pe prosoape de hartie.
  3. Prajeste chipsurile in ulei incins, in mai multe transe, pentru a putea controla usor chipsurile, caci se fac foarte repede.
  4. Serveste chipsurile presarate cu sare sau cu sos de usturoi.

Incearca si:

Placinta de cartofi la tigaie

Patatas Bravas

Cele mai usoare bulete de cartofi

din aceeasi categorie