Carnatii virsli sunt un preparat specific Hunedoarei si judetului Alba, iar reteta autentica si raportul dintre cantitatile de carne de porc, vita si oaie sunt bine stiute de cei ce prepara carnatii in zona. Citeste mai jos de ce ai nevoie pentru a prepara carnatii virsli acasa.

Ingrediente

mate de oaie 2 kg pulpa de oaie 500 g pulpa de porc 500 g carne de vita 200 g slanina de porc 1 capatana usturoi sare piper boia dulce si iute
Mod de preparare:
  1. Spala si toaca toata carnea, impreuna cu slanina si usturoiul, apoi adauga si condimentele. Framanta carnea cu putina apa rece pana cand obtii o pasta, apoi umple matele de oaie hidratate cu carnea.
  2. Lasa carnatii atarnati sa se usuce pentru 1/2 de zi la aer, apoi afuma-i la rece cu lemn de esenta tare (fag), cu grija pentru a nu depasi 30 de grade in afumatoare. Serveste carnatii ca atare, la aperitiv sau fierti, cu mustar alaturi.

Carnati de Plescoi

Varza a la Cluj

Gulas in paine