Nimic nu se potriveste mai bine pe masa de Paste traditionala decat un bors taranesc de miel cu gust autentic. Anul acesta incearca-l dupa reteta asta.

Ingrediente

1 kilogram carne de miel cu os 1 bucata telina (mica) 2 bucati morcovi 1 bucata patrunjel radacina 1 bucata pastarnac radacina 2 bucati ardei gras (rosu si verde) 3 bucati ceapa rosie 50 ml ulei (preferabil, de masline) 1 litru bors 1 legatura tarhon verde (sau doua linguri uscat) 1 legatura patrunjel sare, piper
Mod de preparare:

1. Puneti la fiert in 4 litri de apa carnea de miel, taiata in bucati. Cand incepe sa fiarba in clocot, luati spuma, de cate ori este cazul.
2. Curatati radacinile de pastarnac si patrunjel, ceapa, telina, ardeii grasi si morcovul, spalati-le, apoi tocati ceapa marunt iar pe celelalte taiati-le in bucati mai mari.
3. Caliti toate acestea in ulei 3-4 minute. Cand carnea de miel este pe trei sferturi fiarta, puneti in oala legumele calite si lasati sa mai fiarba circa 20 de minute.
4. La final, adaugati borsul fiert separat, verdeata tocata marunt si potriviti de sare si piper. Lasati ciorba sa mai dea in cateva clocote si luati-o de pe foc.

Numeroase alte rețete în cartea „Rețete de Paște reinterpretate” din colecția Bucătărescu, editată de Integral & powered by Libertatea, de mâine disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 17 lei.