Vrei sa pregatesti o pizza de casa cu un blat pufos si crocant in acelasi timp? Cu reteta asta pregatesti nu unul ci patru blaturi pentru pizza, pe care le poti pastra pentru alte mese.

Ingrediente

2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita drojdie uscata/ 1 lingurita drojdie proaspata 500 g faina 300 ml apa calduta 1 lingurita sare
Mod de preparare:
  1. Pune faina intr-un castron, adauga drojdia si sarea (ideal nu una langa cealalta) si amesteca-le. Toarna apa, uleiul si amesteca pana obtii un aluat omogen, usor lipicios. Acopera castronul cu o folie si un prosop si da aluatul deoparte pentru cateva ore (minim 6) la temperatura camerei.
  2. Dupa ce aluatul a crescut considerabil, rastoarna castronul pe o suprafata pudrata cu faina si taie aluatul in 4. Fiecare portie poate fi folosita pentru o pizza obisnuita, cu diametrul de ~30 cm.
  3. Pudreaza cu faina fiecare sfert de aluat si intinde-le, de preferat cu mainile, insa poti folosi si facaletul. Asaza sosul de pizza, condimente italiene, branzeturile si toppingurile preferate, apoi da pizza la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

Sfaturi utile:

✽ Daca folosesti drojdie proaspata, dizolv-o in apa calda in loc sa o amesteci odata cu ingredientele uscate.

✽ Poti prepara aluatul pentru cele 4 blaturi de pizza cu o zi inainte, pentru a le avea gata de prelucrat a doua zi. Poti sa si pastrezi aluatul la frigider pentru 3-4 zile si astfel vei fi gata sa pregatesti o pizza in doar cateva minute.

✽ Pentru rezultate delicioase, pregateste pizza pe o tava mare si subtire, apoi transfer-o in cuptor intr-o tava deja incinsa, pentru a forma o crusta crocanta.

Vezi si:

Pateuri cu pizza

Pizza rustica

Mini-pizza cu blat de vinete