Usoare, sanatoase si dietetice, mini-pizza cu blat de vinete sunt alternativa potrivita pentru cei care sunt ingrijorati de kilogramele in plus si de consumul de carbohidrati.

Ingrediente

o vanata mare 1 lingura de sare 2 linguri ulei de masline 2 lingurite de condimente italiene cateva frunze de busuioc proaspat 50 grame de mozzarella 50 grame de parmezan sau cheddar, dupa gust

Ingrediente pentru sos

2-3 lingurite de ulei de masline extravirgin 3 catei de usturoi taiati marunt o cutie mica de rosii in bulion 1/2 lingurita condimente italiene 1/4 lingurita de oregano
Mod de preparare:

1. Spala si taie vanata in felii de 2-3 cm grosime. Pune feliile pe servetele de bucatarie, presara sarea peste ele, si lasa-le sa stea pentru a elimina apa.

2. Intre timp ocupa-te de sos: caleste usturoiul maruntit in cele 2-3 linguri de ulei de masline, adauga rosiile maruntite, condimentele, oregano si 2-3 linguri de apa. Lasa sosul sa stea cateva minute la foc mic si amesteca ocazional.

3. Dupa 30 de minute, poti observa ca feliile de vinete au eliminat apa. Sterge-le cu servetele de bucatarie pentru a le usca si pentru a inlatura sarea. Pune-le in tava, unge-le cu uleiul de masline si presara condimentele, apoi gateste-le la cuptor pentru 25 de minute. Ai grija sa nu isi piarda consistenta ferma si sa nu devina moi.

4. In cele 25 de minute, amesteca tipurile de branza intre ele si toaca busuiocul proaspat. Scoate feliile din cuptor si repartizeaza sosul rosu pe suprafata lor, ornand cu busuioc. Presara branza deasupra si baga tava din nou la cuptor pana cand se topeste branza.