Morcovi marinaţi

1. Morcovii se curăţă şi se taie fâşii. 2. Vinul se toarnă într-un vas şi se amestecă cu 500 ml apă, frunzele de dafin, rozmarinul, cimbrul, mărarul, sarea şi piperul. Vasul se pune pe foc şi se lasă să dea în clocot. Apoi se adaugă morcovii şi se lasă la fiert  15 minute, la foc […]

Pe placul thailandezilor

1. Legumele se spală bine şi se pun la scurs. 2. Castraveciorii se taie rondele potrivit de groase, apoi se presară peste ei sare şi se lasă deoparte, cam 30 de minute. 3. Puneţi vasă la fiert într-un vas. Când dă în clocot, se opăresc cas­traveciorii cam 30 de secunde, apoi se scot şi se […]

Salată boierească

1. Legumele se curăţă, se spală bine şi se pun la scurs. Se taie în bucăţi mari ardeii şi castraveciorii fără coajă şi feliuţe ceapa şi usturoiul. 2. Într-un vas încăpător se pun la fiert oţetul, uleiul, zahărul sau mie­rea, condimentele şi sarea, până dau în clocot. Se pun  deasupra, pe rând, legumele, atât cât […]

Supă mozaic

1. Roşiile se taie felii subţiri şi se pun la fiert în jumătate de litru de apă. Când se fierb bine, se trec prin sită, se separă seminţele şi pieliţele. Separat se fierb morcovul, pătrunje­lul şi ceapa tocate mărunt. 2. După ce au fiert, se strecoară legumele şi se păstrează zeama, adaugându-se sucul de roşii, […]

Chifteluţe cu sos tomat

1. Se rumeneşte usturoiul în ulei şi se fierbe apoi în sucul de roşii. Se adaugă sarea, piperul şi dafinul. Între timp se amestecă oul bătut, pătrunjelul, parme­zanul şi carnea tocată şi se fac chiftelele rotunde. 2. Se pun chifteluţele în sosul de roşii şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Dacă sosul de […]

Legume asortate

1. Se spală toate legumele. Se curăţă morcovii şi rădăcinile de ţelină şi se taie rondele, se rupe conopida în buchete, se rup păstăile de fasole pe jumătate. Se taie ardeiul pe jumătate, se scot sâmburii şi se taie cubuleţe. Se taie arpagicul mărunt. 2. În 500 de ml de apă se pun la fiert […]

Salată Gourmet

1. Se spală şi se curăţă ciupercile în câteva ape şi se pun la fiert 20 de minute, în apă clocotită cu sare, apoi se scot şi se lasă la scurs câteva minute. 2. Se pregătesc şi ardeii. Se coc, se curăţă de sâmburi, se spală sub jet de apă să nu mai rămână nicio […]

Bureţi marinaţi

1. Ciupercile se curăţă, se spală se taie codiţele, dar cele mici se lasă întregi. Se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi zeama de lămâie. După ce îşi pierd gustul de crud şi culoarea, se scot din zeamă şi se lasă la scurs, iar apoi se aşază în borcanele în care s-au […]

Zacuscă de gogoşari

1. Se trec gogoşarii prin maşina de tocat şi se amestecă cu restul ingre­dientelor. 2. Se pune toată compoziţia într-o cratiţă şi se lasă la foc până scade. 3. La final se distribuie conţinu­tul în borcane şi se sterilizează timp de 30 de minute.

Salată de toamnă

1. Din apă, oţet, sare şi zahăr se face o saramură şi se pune la fiert. Legumele se taie fideluţă, iar morco­vul se dă prin răzătoare. 2. Se opăresc toate în saramura pregătită (morcovii se pun primii şi se ţin 10 minute, apoi legumele, aproximativ 5minute). 3. Se scot, se pun la scurs până a […]