Desert: Tort de napolitane

►Se freacă untul cu zahărul pudră. Se adaugă bucăţile de ciocolată topită gălbenuşurile şi, treptat, alunele mărunţite. Se pun deoparte 12 linguri de cremă, pentru a înmuia napolitanele. Se amestecă restul de cremă cu romul. Se păstrează puţină pentru decorarea tortului. ► Se ung uşor foile de napolitană cu crema păstrată şi apoi cu crema […]

Desert: Tort de ciocolată amăruie

► Forma se unge cu unt peste care se presară migdalele şi se dă la rece. ► Se topeşte ciocolata pe baie de aburi. Untul se freacă spumă cu zahărul vanilat. Gălbenuşurile şi ciocolata topită se încorporează în crema de unt. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, apoi se încorporează în ciocolată, la fel şi […]

Krem a la krem: tort cu zmeura

Blatul: Separam ouale. Batem bine albusurile cu zaharul ca la bezea si apoi adaugam cate un galbenus pe rand amestecand continuu cu mixerul. La final adaugam si plicul de praf de budinca rece. Amestecam bine si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt la foc mediu la cuptor – 185 de grade, pentru 20-25 […]

Tort rapid de ciocolata

Se separa ouale si se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile,faina, bicarbonatul. La crema Puneti laptele cu zaharul si cacaoa impreuna cu faina intr-un vas de care nu se lipeste si cat este compozitia inca rece bateti cu un tel pt a nu se face gramajoare.Cand este ca o budinca groasa se […]

TORT ZEBRA

din margarina,faina,zahar,ou si praf de copt se framanta un aluat,pe care il asezamintr-o forma de tort unsa cu ulei de diametrul 26 cm.aplatizam putin .peste blat se pune jumatatile de caise din conserva.cuptorul se incinge la 175 grade celsius. Ptr crema amestecam toate ingredientele mentionate in afara de cacao.din crema obtinuta un sfert din cantitate […]

Tort diplomat

Pentru a prepara acest tort diplomat se pune gelatina la înmuiat în 50 ml zeama compot. Se ia zeama de la compot si se pune la bain-marie cu gelatina pânã se dizolvã. Se lasã sã se rãceascã apoi se adaugã gãlbenusurile batute. Separat se bat albusurile spumã cu zahãrul si se încorporeazã în compozitia cu […]

TORT BRADUT

1. Pentru blatul de pandispan se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul si apoi incet, incet se incorporeaza faina, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se pune forma de tort in cuptorul bine incins unde se lasa […]

Tort Tiramisu cu ciocolata

Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde. Intr-un vas, bate untul cu zaharul si 6 galbenusri, ciocolata topita si cafeaua.Adauga faina, praful de cappuccino si praful de copt si amesteca.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu […]

TORT CU STRUGURI

Pentru blat se sparg ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile batute, coaja de lamaie si apoi faina cernuta. Se amesteca usor sa nu se faca cocoloase. Compozitia se toarna intr-o forma unsa […]

Tort cu căpşuni

1. Pentru blat, se freacă bine ouăle întregi cu zahărul, până devin spumă, după care se adaugă treptat făina şi coaja de portocală. Se amestecă bine, până se formează o compoziţie omogenă. 2. Aceasta se pune la copt într-o formă de tort, tapetată cu hârtie unsă, în cuptorul încins, timp de 20-25 de minute. Se […]

20 din 33«...10...192021...30...»