Supă-cremă de dovlecei

Se curăţă dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii şi morcovul, se spală şi se pun toate să fiarbă întregi, ca pentru supă, în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot din zeamă şi se lasă să se scurgă. Morcovul şi ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul. Se amestecă cu […]

Ciorbă de lobodă roşie

Se alege loboda, se spală de 4-5 ori în apă rece şi se lasă să se scurgă în sită. În acest timp, se pun aproximativ 2 litri de apă să clocotească cu o linguriţă de sare şi se adaugă loboda. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate din oala în care a […]

Ciorbă de dovlecei

Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi de seminţe, acolo unde este cazul, apoi se toacă rondele şi cubuleţe, în funcţie de preferinţe, mai puţin roşiile. Se pun legumele în oală cu uleiul şi se călesc câteva minute. După ce s-au înmuiat, se adaugă sare şi piper şi aproximativ 2 litri de apă. […]

Supă de pui cu tăieţei de casă

Se spală puiul, se opăreşte şi apoi se pune la fiert. Când a înce­put să dea în clocot, se ia spuma şi se pun toate legumele curăţate şi spălate în prealabil. Se lasă să fiarbă şi, după ce au fiert, se scot legumele şi puiul. Se desface carnea de pui de pe oase, se taie […]

Ciorbă de legume

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe pentru ciorbă. Se călesc câteva minute în ulei şi apoi se adaugă 2 l de apă. Se presară sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. În acest timp, se bat ouăle spumă, se adaugă smântâna şi se amestecă cu pătrunjelul […]

Supă de ciuperci

Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se opăresc 3-4 minute în apă cu sare, cât să nu-şi schimbe culoarea. Se curăţă ceapa, se spală şi apoi se taie solzişori. Morcovii se spală şi ei, se curăţă şi apoi se taie rondele sau în funcţie de preferinţe. Ciupercile se taie feliuţe […]

Borş de legume

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun într‑o oală să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Se lasă la foc mic, acoperită cu un capac. După ce au dat în câteva clocote, se încearcă dacă au fiert toate legumele şi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe. Separat, se strecoară borşul şi […]

Borş de miel

Se taie carnea în bucăţi mai mici, se curăţă de pieliţe, se pune la fiert în apă cu sare şi se ia spuma. Separat, se curăţă ceapa şi morcovii, se spală, se taie mărunt şi atunci când zeama s-a limpezit, se pun să fiarbă. După ce a fiert carnea, se adaugă orezul bine spălat şi […]

Supă cremă de cartofi

Se curăţă cartofii şi se spală bine, apoi se taie cubuleţe şi se pun într-o oală pentru ciorbă. Ţelina se spală în câteva ape, se curăţă de coajă şi se taie în funcţie de preferinţe. Ceapa şi pătrunjelul se spală şi ele cu jet puternic de apă rece, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se […]