Favoritul copiilor

1. Gelatina se lasă la înmuiat în apă rece, iar fructele tăiate cubuleţe se pun într-un castron, se presară cu o lingură de zahăr pudră şi se stro­pesc cu lichior. Pentru ornat se pun deoparte câteva felii de kiwi şi de portocale. 2. Iaurtul, zahărul şi gălbenuşurile se bat bine, până se topeşte zahărul. Se […]

Banana Split

1. Pentru prepararea blatului se bat foarte bine ouăle cu zahărul, până se obţine o compoziţie foarte spumoasă. Se încorporează uşor cacaua, bicarbonatul, stins cu puţin oţet, şi făina.2. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi se dă la cuptor, la foc potrivit, 25 minute. Când e gata, se […]

Aroma di Cuba

1. Blatul se face prin prepararea unui sirop din apă şi zahăr, nu foarte legat. După ce se ră-coreşte puţin, se adaugă esenţa de rom şi nuca măcinată. Se pun apoi cacaua, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă tare, ca la bezea. 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, bine unsă cu unt, se pune […]

Băscuţe cu iaurt şi gem

1. Se amestecă 100 ml de lapte călduţ cu o linguriţă de zahăr şi cu drojdia de bere şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 30 de minute. 2. Se cerne făina într-un castron, se adaugă drojdia crescută, zahărul rămas dizolvat în restul de lapte călduţ, gălbenuşurile bătute cu sare şi untul înmuiat. Se […]

Sărmăluţe învelite în spanac

1. Se spală bine frunzele de spanac şi se opăresc doar 2-3 secunde într-un vas cu apă clocotită cu sare. Se trec apoi într-un vas cu apă rece şi se lasă până se răcesc. La final, se strecoară apa. Orezul se curăţă şi se spală. 2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper. Se […]

Ruladă de spanac cu cremă de brânză

1. Untul tăiat cubuleţe se topeşte. Se adaugă spa­nacul tocat mărunt şi făina şi se amestecă până se leagă. Se stinge cu laptele călduţ adăugat puţin câte puţin şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, un praf de sare şi […]

Plăcintă cu ciuperci

1. Aluatul de plăcintă se desfa­ce şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte. Pentru copt, se pregăteşte o tavă care se tapetează cu hârtie de copt şi se unge cu puţin ulei. 2. Ceapa verde, prazul şi ustu­roiul verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se dau cu un praf de […]

Usturoi cu trei arome

1. Se pun la fiert 3 l apă cu sarea. Când clocoteşte, se adaugă căţeii de usturoi şi se lasă la fiert cam 5 minute. Se scot şi se pun la scurs. 2. Se pregătesc 3 sticle sau bor­cane. Se pune usturoiul, în părţi egale, în fiecare şi câte 3 ardei iuţi în două dintre […]

Marinată mediteraneană

1. Castraveţii se spală bine şi se taie felii potrivit de groase, pe lung. Ţelina se curăţă, se spală şi se taie batonaşe. 2. Morcovii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Usturoiul se decojeşte. 3. Se face un amestec din oţet, sare, 2 l apă rece, mentă tocată. 4. Într-un borcan încăpător, se […]

Chec cu legume şi brânză

1. Se pregăteşte forma de chec, se tapetează cu unt şi cu făină sau cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120 de grade. 2. Se separă ouăle, iar untul se freacă spumă cu sarea. Se adaugă câte un gălbenuş amestecând bine şi se cerne făina şi se […]