Cremă de ciocolată

1. Într-un castron se pune gemul de caise peste care se toarnă coniacul şi cafeaua. Se freacă cu un tel în formă de pară, până se omogenizează. 2. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul. Crema obţinută se pune la baie de abur şi se amestecă în continu­are cu […]

Cremă de lămâie

1. Iaurtul, smântâna, sucul de lămâie, coaja de lămâie, laptele şi zahărul tos se pun într-un bol şi se amestecă energic sau se mixează, până se dizolvă tot zahărul. Foile de gelatină se lasă la înmuiat într-un pahar cu apă rece. 2. Se separă o parte din crema de lămâie şi se amestecă uşor cu […]

Salată de kiwi şi piersici

1. Kiwi se curăţă şi se taie bucăţele. Lămâile se storc, iar sucul obţinut se toarnă peste bucăţelele de kiwi şi se amestecă uşor. Separat, piersicile se taie în bucăţele mici. 2. Alternativ, se pun în pahare un strat de piersici, unul de kiwi, iar deasupra miezul de nucă. 3. Se ornează cu frunze de […]

Salată de ananas şi rodii

1. Lămâile se spală, se storc, iar sucul obţinut se amestecă cu romul şi zahărul brun. 2. Ananasul se curăţă de frunze, se taie pe jumătate, apoi se cojeşte. Se taie în rondele aproximativ egale şi fiecare bucată se mai taie în sferturi. 3. Rodiile se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii cu o […]

Salată de fructe cu cremă de brânză

1. Se desface compotul de struguri şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Se răstoarnă apoi într-un castron şi se amestecă cu ananasul tăiat cubuleţe. Deasupra, se presară o lingură de zahăr, se stropeşte cu vin, se acoperă şi se lasă la rece, timp de o oră. 2. Între timp, brânza dulce se ames­tecă bine […]

Îngheţată de ciocolată cu alune de pădure

1. Se fierbe într-o cratiţă lapte­le împreună cu o jumătate de baton de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Între timp, se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Ciocolata se topeşte cu untul într-o cratiţă separat, iar după ce s-a răcit puţin se toarnă încet peste gălbenuşuri şi se freacă uşor, în acelaşi sens. Se adaugă […]

Vis de primăvară

1. Se pasează cele patru banane, apoi se amestecă cu smântâna în care s-a încorporat în prealabil zahărul pudră şi fulgii de ciocolată. Compoziţia se lasă la congelator timp de 5-6 ore. 2. Separat, într-un alt vas, se ames­tecă apa cu sucul de lămâie şi cel de portocală şi se dă apoi la conge­lator pentru […]

Tort de îngheţată cu fructe confiate

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu untul şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul. 2. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se coace în cuptorul încins 7-8 minute. Se răs-toarnă blatul, se îndepărtează hârtia de copt, se taie în trei fâşii […]

Tiramisu pas cu pas

1. Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. 2. Se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase. Se pune zahărul peste gălbenuşuri. 3. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul. 4. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul […]

Deliciu de primăvară

1. Pentru crustă (blatul de la baza tortului), se amestecă toate ingredientele, până se obţine un aluat omogen. Se înveleşte în folie de plastic şi se dă la frigider o jumătate de oră. Apoi se întinde o foaie care se coace pe spatele formei de tort, la foc mic, circa 20 de minute. 2. Compotul […]