Linguini cu sos pesto

1. Se spală şi se curăţă busuiocul. Usturoiul se curăţă şi se taie bucăţi. O parte din frunzele de busuioc împreună cu usturoiul se pun într-un mojar şi se amestecă, timp în care se adaugă treptat uleiul de măsline. La final, se pune un praf de piper. 2. Separat, se fierb pastele în apă cu […]

American Barbecue

1. Porumbul fiert se taie în bucăţi groa­se cam de 3 cm. Dacă e congelat, se fierbe 5 minute în apă sărată. 2. Pieptul de pui se taie cuburi, la fel şi roşiile şi ardeii, iar ceapa se taie felii. 3. Se montează pe frigărui, alternativ. 4. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ulei şi […]

Frigărui vesele din legume amestecate

1. Vinetele şi dovleceii se curăţă şi setaie felii mai groase. Se crestează de jur împrejur. Ceapa se curăţă şi se taie în sferturi. O parte din feliile de vinete se taie în 4 şi se pun pe ţepuşe, alternând cu ceapă şi dovlecel. Se stropesc cu lămâie şi se presară cu sare şi piper. […]

Mici şi hamburgeri sănătoşi

1. Carnea de mici, ceapa şi usturoiul, tocate fin, cimbrul, boiaua, vegeta, sa-re şi piper după gust se amestecă. Se formează rulouri groase de un deget şi se pun la rece. Se rumenesc 10 minute, întorşi pe fiecare parte. 2. Pâinea se prăjeşte câteva minute, fără grăsime, cu pudra de muştar. Se lasă la răcit, […]

Mixgrill delicios

1. Carnea se spală bine şi se lasă la scurs. 2. Ceafa se pune la marinat, împreună cu salvia, timp de 2 ore, în 2 linguri de ulei de măsline. 3. Feliile de piept de curcan se bat ca pentru şniţel. Peste ele se întinde un amestec făcut din o lingură de ulei de măsline, […]

Salată de pui cu ciuperci

1. Se taie pieptul de pui în bucăţi potrivit de mari, apoi fiecare bucată se bate uşor cu cuţitul de şniţele. Acestea se rulează pe rând în feliile de bacon şi se fixează cu scobitori, pentru a nu se desface. Separat, se taie ceapa mărunt. 2. Într-o tigaie cu puţin ulei se pun ceapa şi […]

Paste spirală cu ciuperci şi salată

1. Se spală frunzele de salată şi se pun la scurs. Se opăresc circa 10 minute în apă fierbinte cu sare. Se pun la scurs. Se curăţă şi se spală ciupercile. Se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Se pun două linguri de ulei la încins într-o tigaie. Se adaugă ciu­percile, sare şi puţină apă […]

Salată de praz

1. Se curăţă şi se spală prazul şi se fierbe în apă sărată până ce se înmoaie. Se scoate din apă şi se pune la răcit. 2. Prazul fiert se taie rondele, se sărează şi se asezonează cu ulei, piper, zeamă de lămâie sau oţet de vin, după caz. Salata obţinută se poate servi împreună […]

Salată asortată

1. Se spală salata, se scurge bine şi se rupe în bucăţi mai mici, care sunt puse apoi în vasul de salată. Se adaugă ridichile, ardeii şi roşiile spălate şi tăiate felii. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se pun peste celelalte legume din […]

Primăvara inimii

Într-un pahar înalt, tip sondă, se toarnă pe rând siropul de rodii, lichiorul, ginul şi apa tonică. Apoi se adaugă 4-5 cuburi de gheaţă şi 2-3 felii de lămâie. Se amestecă cu paiul, înainte de a-l savura.