Salată de hering

1. Cartofii de spală şi se pun la fiert în apă cu sare, timp de 25 de minute. Se scurg, se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se lasă la răcit, într-un castron. 2. Se desfac frunzele de salată, se spală şi se taie fâşii. Ceapa şi roşiile se spală şi se taie rondele. […]

Salată de paste cu jambon şi caşcaval

1. Se fierb pastele în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecurătoare. Se pun într-un vas şi se amestecă cu o lingură de ulei. Se lasă la răcit. 2. Între timp, în alt vas, se pregăteşte sosul: se amestecă smântâna cu restul de ulei, ketchup-ul, sarea şi piperul. Se […]

Salată de fusili cu file de peşte

1. Se pune apa la fiert cu puţină sare şi ulei. Când începe să fiarbă, se pun pas­tele la fiert. Se lasă atât cât se specifică pe pachet, până ce se înmoaie. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecură-toare şi se clătesc cu apă rece. Se pun apoi într-un vas. 2. Se curăţă, se […]

Salată de fasole

1. Se alege fasolea şi se spală bine, în mai multe ape. Se lasă la umflat în apă rece timp de 3-4 ore, apoi se fierbe bine, până ce se înmoaie. 2. Se curăţă ceapa şi ardeiul roşu şi se taie rondele. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă doar puţin, […]

Tort de ciocolată cu portocale

1. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă şi, când se întăreşte, se adaugă şi restul zahărului şi se bate în continuare, până se întăreşte de tot. Se toarnă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură de lemn. Făina şi amidonul se cern dea­supra […]

Tort fantezie

1. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă şi, când se întăreşte, se adaugă şi restul zahărului şi se bate în con­tinuare. Se adaugă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură de lemn. Făina, cacaua şi amidonul se cern deasupra compoziţiei, apoi se amestecă. […]

Fagure regal

1. Pentru aluat, într-un bol se pun făina, zahărul şi sarea şi se amestecă bine.  Se adaugă untul şi margarina şi se frământă până se obţine un amestec nisipos.  Treptat, se adaugă apa foarte rece, până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se pune apoi într-o folie şi se dă la frigider o […]

Tartă cu brânză şi fructe

1. Pentru aluat, se amestecă într-un castron făina cu praful de copt, untul ras sau tăiat cubuleţe, zahărul, sarea şi oul. Se amestecă bine cu o lingură, după care se frământă rapid, se acoperă într-o folie de aluminiu şi se pune la frigider pentru 30 de minute. 2. Pentru umplutură, se amestecă într-un castron smântâna […]

Ruladă cu brânză

1. Pentru aluat, se bat albuşurile până se face o spumă tare. Se adaugă apoi gălbenuşurile bătute cu zahărul şi se amestecă uşor. Se cerne făina cu praful de copt şi cu amidonul şi se încorporează treptat în compoziţia de ouă, amestecând uşor cu o paletă. 2. Se pune în tavă o hârtie de copt […]

Plăcinţele cu brânză şi stafide

1. Se amestecă drojdia cu laptele călduţ, în care s-a dizolvat în pre­alabil zahărul şi se face o maia, care se lasă apoi un sfert de oră la crescut. 2. Se amestecă făina cu untul topit, după care se toarnă maiaua şi oul bătut şi se frământă în continuare, până când aluatul nu se mai […]