Şerbet de portocale

1. Într-o cratiţă specială pentru dul­ceaţă sau şerbet, care nu a fost folo­sită şi la prepararea mâncărurilor, se pun pe foc zahărul şi apa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproxi­mativ un sfert de oră, când siropul ar trebui să înceapă să se lege. 2. Pentru a verifica dacă siropul este […]

«Zi şi noapte»

1. Albuşurile se bat cu mixerul până se obţine o spumă, apoi se adaugă zahărul şi romul şi se omogenizează în continuare până se obţine o spumă tare. 2. Frişca bătută se toarnă peste compoziţia de albuş, apoi compoziţia obţinută se împarte în două vase separate pentru a putea obţine îngheţata de banane şi pe […]

Cartofi cu omletă

1. Se pun cartofii cu coajă la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă la răcit, se curăţă de coajă şi se taie bucăţele mici. 2. Ceapa tocată mărunt şi cârnatul tăiat rondele se pun într-o tigaie încinsă cu unt şi se călesc. Se adaugă şi cartofii, se amestecă uşor şi […]

Pizza Calzone pas cu pas

1. Drojdia de bere se dizolvă în 2 linguri de apă călduţă. Se adaugă 1-2 linguri de făină şi se amestecă bine, până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se acoperă şi se lasă, la temperatura camerei, jumătate de oră. Se pune apoi într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se amestecă uşor cu […]

Pizza mediteraneană

1. Se prepară blatul astfel: făina se cerne, se face o adâncitură în mijloc şi se pune drojdia ameste­cată cu 150 ml apă, un praf de sare şi zahăr. Se frământă cu uleiul de măsline şi se lasă la crescut. 2. Aluatul se întinde într-o tavă în care se pune hârtie de copt. Se unge […]

Spaghete cu sos de roşii

1. Se spală roşiile şi se curăţă de codiţe. Se cufundă în apă clocotită, iar când coaja începe să se desprindă, se scurg, se lasă la răcit şi se taie în cubuleţe mici. 2. Ceapa se curăţă, se spală şi se rumeneşte uşor într-o tigaie în puţin ulei. Se adaugă apoi roşiile, busuiocul şi se […]

Spaghete Carbonara

1. Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. 2. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai […]

Penne cu somon şi spanac

1. Se pun pastele la fiert. După ce au fiert, se scot, se scurg, se trec prin-tr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs şi se amestecă cu uleiul de măsline. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu sare şi se lasă la scurs. 2. Se pune jumătate din cantitatea de […]

Salată de orez cu peşte şi măsline

1. Se pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, se strecoară şi se lasă la răcit. 2. Între timp, peştele se spală şi se lasă la scurs. Se condimentează cu sare şi boia. Se rumeneşte apoi într-o tigaie, până capătă o culoare aurie. Se trage deoparte, se lasă […]

Salată cu sos de roşii şi carne

1. Se taie cubuleţe carnea de vită şi ceapa. Se păstrează câteva hamsii pentru ornat, iar restul se taie mărunt. 2. Se amestecă într-un castron carnea de vită, ceapa, hamsiile mărunţite şi pătrunjelul tocat. 3. Pentru sosul de roşii, se amestecă bulionul, oţetul, muştarul, zahărul, uleiul, sare şi piper după gust. 4. Sosul se toană […]