Daca iti place salata verde cel putin la fel de mult pe cat imi place mie, sigur ai vrea sa o ai vesnic proaspata in bucatarie, eventual la un cost cat mai mic! Uite cum poti sa economisesti si sa cresti propria salata in bucatarie, fara sa cumperi nimic in plus!

Salata cu radacinaSalata crescuta in bucatarie (sau pe balcon)

Cand cumperi salata, orienteaza-te catre cele cu radacina, pe care de regula le gasesti in supermarket. Inainte de prepararea salatei, taie-i radacina impreuna cu o buna parte din cotor. Foloseste frunzele, iar cotorul, cu tot cu radacina si cu pamantul din jurul acesteia, baga-l intr-un borcan cu apa si lasa-l intr-un loc cu multa lumina naturala.

Desigur, procesul este de durata, dar in cateva zile vei observa ca deja salatei tale ii dau frunze noi. Acest procedeu este economic in mod deosebit in sezonul rece, cand salata verde este mai scumpa. Pentru a-ti asigura o “recolta” continua, ori de cate ori cumperi o salata cu radacina, planteaza radacina. Astfel, acestea vor creste in timpi diferiti si vei avea salata proaspata multe zile.

Citeste si:

Cum sa faci lapte de cocos acasa

Cum cureti o rodie in 2 minute

Cum obtii un avocado copt in 10 minute