American Barbecue

1. Porumbul fiert se taie în bucăţi groa­se cam de 3 cm. Dacă e congelat, se fierbe 5 minute în apă sărată. 2. Pieptul de pui se taie cuburi, la fel şi roşiile şi ardeii, iar ceapa se taie felii. 3. Se montează pe frigărui, alternativ. 4. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ulei şi […]

Frigărui vesele din legume amestecate

1. Vinetele şi dovleceii se curăţă şi setaie felii mai groase. Se crestează de jur împrejur. Ceapa se curăţă şi se taie în sferturi. O parte din feliile de vinete se taie în 4 şi se pun pe ţepuşe, alternând cu ceapă şi dovlecel. Se stropesc cu lămâie şi se presară cu sare şi piper. […]

Mici şi hamburgeri sănătoşi

1. Carnea de mici, ceapa şi usturoiul, tocate fin, cimbrul, boiaua, vegeta, sa-re şi piper după gust se amestecă. Se formează rulouri groase de un deget şi se pun la rece. Se rumenesc 10 minute, întorşi pe fiecare parte. 2. Pâinea se prăjeşte câteva minute, fără grăsime, cu pudra de muştar. Se lasă la răcit, […]

Mixgrill delicios

1. Carnea se spală bine şi se lasă la scurs. 2. Ceafa se pune la marinat, împreună cu salvia, timp de 2 ore, în 2 linguri de ulei de măsline. 3. Feliile de piept de curcan se bat ca pentru şniţel. Peste ele se întinde un amestec făcut din o lingură de ulei de măsline, […]

Salată de pui cu ciuperci

1. Se taie pieptul de pui în bucăţi potrivit de mari, apoi fiecare bucată se bate uşor cu cuţitul de şniţele. Acestea se rulează pe rând în feliile de bacon şi se fixează cu scobitori, pentru a nu se desface. Separat, se taie ceapa mărunt. 2. Într-o tigaie cu puţin ulei se pun ceapa şi […]

Salată de orez cu peşte şi măsline

1. Se pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, se strecoară şi se lasă la răcit. 2. Între timp, peştele se spală şi se lasă la scurs. Se condimentează cu sare şi boia. Se rumeneşte apoi într-o tigaie, până capătă o culoare aurie. Se trage deoparte, se lasă […]

Salată cu sos de roşii şi carne

1. Se taie cubuleţe carnea de vită şi ceapa. Se păstrează câteva hamsii pentru ornat, iar restul se taie mărunt. 2. Se amestecă într-un castron carnea de vită, ceapa, hamsiile mărunţite şi pătrunjelul tocat. 3. Pentru sosul de roşii, se amestecă bulionul, oţetul, muştarul, zahărul, uleiul, sare şi piper după gust. 4. Sosul se toană […]

Salată de fusili cu file de peşte

1. Se pune apa la fiert cu puţină sare şi ulei. Când începe să fiarbă, se pun pas­tele la fiert. Se lasă atât cât se specifică pe pachet, până ce se înmoaie. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecură-toare şi se clătesc cu apă rece. Se pun apoi într-un vas. 2. Se curăţă, se […]

Salată de praz

1. Se curăţă şi se spală prazul şi se fierbe în apă sărată până ce se înmoaie. Se scoate din apă şi se pune la răcit. 2. Prazul fiert se taie rondele, se sărează şi se asezonează cu ulei, piper, zeamă de lămâie sau oţet de vin, după caz. Salata obţinută se poate servi împreună […]

Salată asortată

1. Se spală salata, se scurge bine şi se rupe în bucăţi mai mici, care sunt puse apoi în vasul de salată. Se adaugă ridichile, ardeii şi roşiile spălate şi tăiate felii. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se pun peste celelalte legume din […]