Lasagna cu urdă

Se curăţă ceapa, se toacă mărunt, se căleşte în uleiul încins până devine sticloasă şi se adaugă carnea tocată, apoi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc. Se stropeşte cu apă călduţă şi se amestecă continuu, să nu se lipească. După ce s-a călit carnea, se lasă sa se răcească la temperatura camerei şi […]

Copane cu sos de măsline şi ciuperci

Copanele de pui se pârlesc pe flacără, se spală în câteva jeturi de apă rece, apoi se scot şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După aceea, se prăjesc în uleiul încins. Se lasă la foc mic până ce se rumenesc uniform. În acest timp, se curăţă ceapa, usturoiul şi ciupercile, […]

Specialitate de peşte cu orez

Se pun medalioanele de şalău în tavă, se stropesc cu ulei, vin şi zeamă de lămâie, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă la cuptor. În acest timp, se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se spală, se taie mărunt şi se călesc în unt. Se adaugă orezul spălat în prealabil şi se amestecă […]

Dovlecei cu sos de smântână

Se spală dovleceii, se scoate miezul cu o linguriţă mică, ca să nu se rupă, şi se pun să se scurgă, pe un prosop absorbant. Separat, se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper, orez, verdeaţă şi ceapă. Compoziţia de carne se frământă câteva minute şi se umplu dovleceii. Aceştia se […]

Frigărui de pui cu salată verde

Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală în câteva ape şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper, boia iute şi dulce, se ung cu puţin ulei, se presară cimbru şi se lasă la rece. Separat, se curăţă ceapa şi ridichiile şi se taie felii potrivite. Se înfig cubuleţele de carne alternând […]

Friptură de miel cu sos de piper

Se pregăteşte carnea de miel, se taie bucăţi potrivite şi se călesc în ulei încins, se adaugă sare, piper şi vinul rose şi se lasă să fiarbă înăbuşit pe aragaz. Separat, se topeşte untul, se adaugă făina cernută, se amestecă să nu se ardă şi se toarnă laptele călduţ. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei […]

Mâncare sârbească

Se trece orezul prin câteva ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Cartofii şi morcovii se spală şi se pun şi ei să fiarbă în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert şi morcovii, şi cartofii, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Cartofii […]

Ciorbă de legume 2

Se curăţă morcovii, ceapa, cartofii şi dovleceii, se spală bine cu jet de apă rece, apoi se taie cubuleţe sau mărunt, în funcţie de preferinţe. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin piper, după gust. După ce au fiert toate legumele, se lasă la foc mic să mai clocotească de […]

Ghiveci în crustă de cartofi

Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare. Separat, se curăţă carnea de mânzat de pieliţe şi se taie bucăţele mici. Carnea se căleşte în ulei, se adaugă ceapa tăiată solzişori, ardeii tăiaţi fâşii şi mazărea fiartă în prealabil. Se amestecă uşor ca să nu […]

Salată de paste cu roşii şi busuioc

Pastele sub formă de melcişori se fierb conform instrucţiunilor de pe cutie, în apă cu sare şi un strop de ulei, ca să nu se lipească între ele. După ce au fiert, se scot din apă într-o strecurătoare şi se dau printr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Roşiile se opăresc, se […]