Prăjitură cu pâine în 10 minute

O prăjitură cu pâine gata în 10 minute pe care o poţi face oricând îţi e poftă de ceva dulce. Reţeta e foarte simplă. 1. Se încălzeşte cuptorul. Se pune folie de aluminiu sau hârtie de copt într-o tavă de cuptor şi se unge uşor cu ulei. 2. Într-un bol se amestecă smântâna cu zahărul […]

Terină de năut

Terina de năut este un aperitiv foarte gustos fără năut. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se face. 1. Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată şi usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei şi curry. Se amestecă şi se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat. 2. Între timp, făina […]

Clătite americane cu goji

Clătite americane cu goji, pufoase, gustoase şi foarte sănătoase. Iată reţeta. 1. Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă şi se dau la rece. 2. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făina, laptele şi brânza de vaci fărâmiţată înainte. 3. Se adaugă fructele de goji şi spuma de albuş. 4. În tigaia cu unt încins se […]

Budincă regală

Învaţă să prepari o budincă regală, demnă de o adevărată regină.   Mod de preparare: 1. Pentru budincă, se amestecă zahărul, amidonul, cacaua cernută, cafeaua solubilă şi sarea. Se toarnă puţin câte puţin laptele şi se pune la foc. Din momentul în care fierbe, se reduce focul si, amestecând, se lasă un minut pe foc […]

Sirop de vişine nefiert

Un sirop de vişine foarte bun, care nu necesită fierbere, deci se face foarte uşor. Iată reţeta. 1. Fructele uşor zdrobite se pun într-un borcan mare de 5 litri. Se presară cu sarea de lămâie şi se toarnă un litru de apă rece. Se amestecă şi se lasă aşa până a doua zi. 2. A […]

Tartă bogată

O tartă bogată cu gust deosebit, care se face foarte uşor. Iată reţeta. 1. Pentru aluat, se amestcă făina şi untul foarte rece tăiat bucăţele. După ce se frământă amestecul cu degetele şi se obţine un amestec nisipos, se adaugă oul, un praf de sare, zahărul, coaja de portocală şi două linguri cu lapte. Se […]

Vinete amalfitane

Vinete amalfitane – o reţetă italienescă de vinete cu caşcaval ras, o combinaţie foarte gustoasă. Iată reţeta. 1. Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. În tava de cuptor se pune o […]

Terină de pui şi roşii

O terină de pui şi roşii ideală ca aperitiv, dar şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Iată o reţetă simplă! 1. Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece. 2. Se curăţă de pieliţă şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care […]

Salată de vinete cu iaurt

Te-ai gândit vreodată să combini salata de vinete cu iaurt pentru a o face mai uşoară? Încearcă această reţetă! 1.    Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi […]

Andive înfăşurate

Andivele, plante elegante din care se pot face tot felul de salate şi aperitive sunt perfecte pentru o serată la sfârşit de toamnă. Uite cum să prepari andive înfăşurate la cuptor: 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si se înfasoara cu o felie de bacon. 2. Se asaza […]