Budincă fină cu brânză şi mărar

Se bat bine ouăle cu un praf de sare şi piper. Se adaugă telemeaua rasă, brânza mascarpone, smântâna, făina cernută şi mărarul tocat mărunt. Ca să iasă budinca foarte pufoasă, este bine să se amestece compoziţia cu blenderul sau cu mixerul. După ce s-a omogenizat bine, compoziţia de budincă se toarnă într-o tavă tapetată cu […]

Salată asortată

Se curăţă şi se spală salata, ceapa verde şi usturoiul. Se trec prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită. Ridichile, varza şi gulia se curăţă şi se spală. Ridichile se taie felii subţiri, gulia se dă pe răzătoarea mare şi varza se toacă mărunt. Separat, se stropesc crutoanele […]

Crudităţi cu şalău

Se spală bucăţile de şalău în câteva ape, apoi se pun în apă cu sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se răcească. Separat, se curăţă salata, ridichile, ceapa, castraveţii şi roşiile. Se spală în câteva ape şi se lasă […]