Prăjitură cu ciocolată la tigaie

Învaţă să prepari prăjituri delicioase cu ciocolată şi unt de arahide în tigaie. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la foc mediu 180 grade. Amestecă untul şi zahărul la viteză medie circa 2 minute. Adaugă ouă şi vanilie şi încorporează uşor. Amestecă făina, pudra de cacao, praf de copt, amidon alimentar şi sare într-un castron separat […]

Tarta cu căpşuni din 3 ingrediente

Învaţă să faci o tartă cu căpşuni delicioasă, din doar 3 ingrediente care se găsesc în orice cămară sau frigider. Încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Unge o tavă cu ulei sau unt şi pune hârtie de copt peste. Taie aluatul de foitaj în pătrate largi şi aşază-le pe hârtia de copt cu distanţă între […]

Batoane Twix fără coacere

Învaţă să prepari rapid nişte batoane dulci Twix fără coacere, care îi vor încânta pe cei mici şi mari deopotrivă. Vei folosi numai 5 ingrediente pentur un desert de vis fără foc. Mod de preparare: Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Dizolvă zahărul în 3 linguri de smântână, amestecând până nu rămân cocoloaşe. Pune […]

Tartă cu cremă şi fructe de pădure

Această tartă cu cremă şi fructe de pădure se face foarte uşor şi este delicioasă. Iată o reţetă simplă: 1.   Pentru aluat, făina cu sarea şi untul moale se amestecă cu de­getele şi, după ce tot untul s-a încorporat şi amestecul a devenit ca un nisip, se leagă cu apă. Se amestecă şi se frământă, […]

Sorbet de mure

Sorbetul de mure este unul din cele mai dietetice şi mai uşoare deserturi, mai ales că murele sunt foarte sănătoase. Iată o reţetă simplă. 1.   Se aleg şi se spală rapid fructele. Apoi, se presează iar sucul se trece prin strecurătoare pentru a reţine seminţele. 2.   Se bat albuşurile spumă tare. Într-un vas se amestecă […]

Plăcinta păcătoasă cu mere a Evei

Învaţă să prepari un desert „păcătos”, cu mărul ispitei, nuci şi glazură de ciocolată. Vezi care e reţeta pentru plăcinta păcătoasă cu mere a Evei. Mod de preparare: Se rad merele. Se adaugă nucile tocate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul şi se amestecă bine. La sfârşit, se încorporează făina şi praful de copt. Se unge […]

Negresă glazurată cu mascarpone

Negresă cu glazură din mascarpone – o prăjitură specială, care se face uşor şi are un gust de vis. Trebuie să încerci reţeta. 1.   Se pregăteşte ciocolata. Se taie cubuleţe şi se topeşte la baie de aburi. Se lasă să se răcorească la temperatura camerei. 2.   Se freacă untul cu zahărul, cu un praf de […]

Clătite cu brânză dulce

1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se pasează brânza dulce […]

Tort cu gem şi făină de migdale

Tortul cu gem şi făină de migdale nu este cel mai simplu tort, dar cu siguranţă e unul din cele mai bune. Încerci reţeta? 1.    Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, se amesteca si apoi se pun faina, faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, vanilia si sarea. 2.    Aluatul […]

Pavlova

Pavlova este una din cele mai cunoscute prăjituri şi, chiar dacă nu e uşor de făcut, trebuie să o încerci măcar o dată. Vezi reţeta! 1.    Se începe baterea albusurilor adaugând zaharul treptat pâna se formeaza o spuma ferma, apoi se pune cacaua. 2.    În tava mare de aragaz tapetata cu hârtie de copt se […]