Uite cum prepari un zarzavat de ciorba pentru iarna din legumele verii, in perioada cand gasesti cele mai coapte si gustoase roade.

Ingrediente

5 kg rosii prunisoare 1 kg ardei gras 1 kg morcov 1/2 kg pastarnac 1/2 kg radacina patrunjel 2 teline (una din ele cu frunze)
Mod de preparare:

1. Curata radacinoasele, ardeii si telina, spala-le si da-le prin masina de tocat, omitand frunzele de telina.

2. Decojeste rosiile si da-le prin masina de tocat sau taie-le cubulete (daca timpul iti permite si ai rabdare).

3. Amesteca bine toate ingredientele si da-le la foc mic, potrivind de sare.

4. Cand zarzavatul pentru ciorba scade suficient (devine o pasta groasa similara cu pasta de tomate), da-l de pe foc si adauga frunzele de telina tocate marunt.

5. Pune zarzavatul in borcane curate de 800 de grame, lasand loc 3-4 cm pana la buza borcanului.

6. Pune-le la sterilizat intr-o cratita cu apa (pana la nivelul umpluturii din borcan) si lasa-le sa fiarba pentru o ora.

7. Zarzavatul de ciorba pentru iarna se poate da si la cuptor, insa exista posibilitatea de a-si schimba putin gustul.

8. Lasa borcanele sa se raceasca complet in apa in care au fiert, apoi sterge-le si depoziteaza-le in camara.



din aceeasi categorie