Trandafirii cu gem sunt un desert perfect si inedit, pe care il poti servi ori de cate ori ai musafiri. In plus, aluatul poate fi gatit cu o saptamana inainte.

Ingrediente

250 g faina 150 g unt 100 g zahar 1 ou esenta vanilie un varf cutit praf de copt coaja unei lamai

Ingrediente pentru ornat

gem
Mod de preparare:

 

  1. Bate untul moale cu zaharul 5-6 minute, pana cand obtii o consistenta deschisa la culoare si pufoasa. Adauga ouale unul cate unul in timp ce mixezi, urmate de esenta de vanilie si coaja de lamaie.
  2. Cerne faina, adauga praful de copt si sarea, apoi omogenizeaza amestecul. Rotunjeste aluatul si infasoara-l intr-o folie de plastic si da-l la frigider pentru 2 ore.
  3. Dupa ce s-a racit, framanta putin si ruleaza aluatul intr-o foaie de ~0,5 cm grosime si taie-l folosind o forma rotunda sau un pahar.
  4. Taie apoi fiecare cerc obtinut in 4 (sus, jos si lateralele) lasand centrul netaiat. Pune o lingurita de gem (cat mai inchegat) sau marmelada in centru, apoi ridica “petalele” catre centru, infasurandu-le in jurul gemului, una peste alta.
  5. Coace trandafirii cu gem pentru 15-20 min in cuptorul preincalzit, sau pana cand devin putin de tot rumeni.

Incearca si:

Madeline de casa

Cornulete fragede

Fursecuri cu visine in forma de inima