Desertul simplu si economic pe care il faceau bunicile in copilaria noastra. Invata cum sa faci cornulete fragede delicioase.

Ingrediente

500 g faina 125 ml bors 250 ml ulei un cub drojdie proaspata o lingurita zahar un praf sare zahar pudra pentru servit nuci sau gem pentru umplut
Mod de preparare:
  1. Intr-un vas, drojdia se amesteca bine cu zaharul, borsul, uleiul si sarea.
  2. Peste compozitia cu drojdie se pune faina si se framanta un aluat omogen care se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
  3. Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul, se taie patrate si, intr-un colt, se pune umplutura.
  4. Se ruleaza, se transfera in tava de copt tapetata cu hartie si se coc 20 de minute. Se trec prin zahar pudra imediat ce sunt scoase din tava.

Sfaturi utile

✽ Aluatul de cornulete iese foarte fraged, daca il pregatesti cu untura alba in loc de bors. Cantitatea de untura trebuie sa fie la jumatate fata de cea de faina. Iar uleiul se inlocuieste cu 4-5 linguri de otet.

✽ Lasa aluatul la rece, apoi intinde-l de mai multe ori, impaturindu-l in doua sau trei straturi, cat este rece, ca sa fie cat mai afanat.

✽ Foloseste un gem acrisor si suficient de uscat, pentru a nu curge in tava de copt.