Un tort cu adevarat deosebit, al carui model format din dungile de cacao amintesc de aspectul asimetric al zebrelor. Tortul Zebra este potrivit la orice ocazie speciala, dar si la cele mai putin formale.

Ingrediente

320 g faina 1 plic praf de copt 1/2 lingurita sare 4 oua 240 ml ulei 300 g esenta de vanilie 3 linguri cacao 250 g iaurt
Mod de preparare:

1. Combina faina cu praful de copt si sarea, apoi da-le deoparte.

2. Bate ouale impreuna cu uleiul si zaharul pana cand amestecul devine usor si pufos. Adauga apoi esenta de vanilie.

3. Adauga alternat in amestecul de oua, compozitia de faina si iaurtul (faina, iaurt, faina, etc). Nu amesteca foarte mult, doar pana devine omogen.

4. Imparte aluatul in 2 parti, si adauga cacaua intr-una din parti. Daca partea ramasa alba a aluatului e prea apoasa, mai adauga 2-3 linguri de faina, deoarece cele doua aluaturi trebuie sa fie similare in densitate.

5. Pune fiecare aluat in cate o punga si taie unul din coturile fiecarei pungi.

6. Intr-o tava de tort, alterneaza cele 2 culori, punand cate 2-3 linguri din fiecare culoare. Nu astepta ca aluatul sa se intinda, ci continua sa alternezi culorile, una in centrul celeilalte, pana cand termini de turnat aluatul.

7. Cu cat folosesti o cantitate mai mica din fiecare culoare la un cerc, cu atat vor fi mai apropiate dungile tortului zebra.

8. Coace tortul zebra in cuptorul preincalzit la 180 gc pentru 35-45 minute. Testul cu scobitoarea te va ajuta sa stii sigur cand e gata.