Cu aceasta reteta de tort cu trei straturi de ciocolata iti vei da pe spate invitatii pretentiosi. Reteta ne-a fost trimisa de Violeta Postolache, din Galati.

Ingrediente pentru blat

2 oua 2 linguri zahar 2 linguri faina 2 linguri ulei 2 linguri cacao o lingurita praf copt

Ingrediente pentru crema de ciocolata amaruie

200 g ciocolata amaruie 100 ml frisca lichida 100 ml frisca batuta un plic gelatina

Ingrediente pentru crema de ciocolata cu lapte

200 g ciocolata cu lapte 100 ml frisca lichida 100 ml frisca batuta 2 plicuri gelatina

Ingrediente pentru crema de ciocolata alba

200 g ciocolata alba 100 ml frisca lichida 200 ml frisca 2 plicuri gelatina

Ingrediente pentru decor

100 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
  1. Se bat ouale cu zahar, dupa care se pune si uleiul. Peste ele, se adauga faina, cacaua si praful de copt si se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor aproximativ 25-30 de minute.
  2. Intre timp, se prepara crema de ciocolata amaruie: se pune frisca pe foc, se lasa sa dea în clocot, dupa care se ia de pe foc si se pune ciocolata data pe razatoare.
  3. Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care se încorporeaza în compozitia de ciocolata. Se amesteca toate cu frisca batuta. Se toarna peste blatul asezat într-o forma cu inel reglabil si se da la frigider.
  4. Se prepara si crema de ciocolata cu lapte, exact ca si cea de ciocolata amaruie, dupa care se pune peste tort si se da din nou la rece.
  5. Urmeaza crema de ciocolata alba: se pune frisca lichida pe foc, se lasa sa dea în clocot, dupa care se pun bucatile de ciocolata alba. Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care se adauga în crema. Se încorporeaza si frisca batuta si se toarna peste crema de ciocolata cu lapte.
Mod de pastrare:

Se lasa tortul la rece, de preferat 12 ore, dupa care se scoate inelul, si se orneaza tortul cu ciocolata amaruie rasa.