Iata cum se pregateste un tort roz delicios, cu frisca!

Ingrediente pentru blat

12 oua 460 g zahar 500 g faina 2 plicuri praf de copt un praf sare

Ingrediente pentru frisca

un kg smantana 400 g zahar pudra o esenta vanilie colorant rosu

Ingrediente pentru sirop

300 ml apa o cana zahar o fiola esenta vanilie
Mod de preparare:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma se mixeaza cu un praf de sare.
  1. Albusurile se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga faina cu praful de copt si galbenusurile. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
  1. Intre timp, se prepara frisca: se bate bine smantana cu zaharul si cu esenta de vanilie si se adauga si cateva picaturi de colorant rosu.
  1. Pentru sirop, se amesteca ingredinetele si se pun la fiert pana se ingroasa putin.
  1. Se taie blatul in trei parti pe orizontala, se insiropeaza fiecare parte si se umple cu frisca. Se orneaza cu frisca.

      Reteta trimisa de Iuliana Colesniuc din Botosani.