Tort racoros de piersici - Retete practice

In zilele fierbinti de vara, te poti racori cu un tort de piersici. Este potrivit pentru orice moment al zilei si va fi pe gustul tuturor.

Ingrediente:

10-12 piscoturi 500 g mascarpone 8 piersici 400 g smantana 100 g zahar 10 g gelatina galbenusuri

Ingrediente pentru sirop:

100 ml apa 2 linguri zahar 2 pliculete jeleu de decor pentru servit
Mod de preparare:

1. Se amesteca zaharul cu galbenusurile, mascarpone si smantana. Gelatina se prepara conform indicatiilor de
pe pachet, apoi se amesteca in compozitia cu smantana.
2. Intr-o tava de tort cu peretii rotunzi se pun piscoturile insiropate in prealabil in apa cu zahar.
3. Jumatate din cantitatea de piersici curatate de coaja se toaca marunt, iar jumatate se lasa felii.
4. Se adauga piersicile felii peste piscoturi, iar cele taiate cubulete se pun in compozitia de smantana, care se toarna si ea in tava. Plicurile de jeleu se prepara conform indicatiilor de pe pachet si se orneaza tortul pe deadupra. Se lasa la frigider 12 ore.