Deşi sună sofisticat, tortul Napoleon se face uşor şi necesită doar puţină îndemânare. Perfect pentru petreceri sau pentru noaptea de Revelion.

Ingrediente pentru aluat

un ou 125 ml apa rece 2 linguri suc de lamaie 300 g faina 250 g margarina foarte rece

Ingrediente pentru umplutura

200 g unt la temperatura camerei o conserva (400 ml) lapte condensat 200 g nuci macinate grosier
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se amesteca oul cu apa rece. Se adauga sucul de lamaie si se lasa deoparte. Margarina se amesteca bine cu faina pentru a obtine un aluat nisipos in care se adauga oul frecat cu apa si se amesteca bine. Din aluatul obtinut se formeaza un sul de aluat din care se taie 9 bucati care se lasa o ora la frigider, invelite in folie alimentara.
  2. Dupa acest timp, fiecare dintre cele 9 parti se intinde in cate o foaie care se coace 10-15 minute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se egalizeaza apoi toate cele 9 foi coapte asezandu-le una peste cealalta si inlaturand ceea ce nu este egal cu alta foaie. Toate surplusurile se pastreaza.
  3. Pentru umplutura, untul se mixeaza singur, apoi se adauga laptele condensat si se continua mixarea pentru a obtine o crema omogena.
  4. Pentru a monta prajitura, se asaza o foaie, se unge cu crema, se presara cu nuci. Se procedeaza asa pana la terminarea ingredientelor. Peste ultimul strat de crema se presara firimiturile rezultate de la egalizarea foilor. Se lasa la rece pentru 8 ore.