Tortul in doua culori este cremos si foarte aspectuos. Poate fi servit atat la aniversari si onomastice, cat si de revelion.

Ingrediente pentru blat

4 oua 120 grame zahar 120 grame faina 4 linguri ulei

Ingrediente pentru crema mocca

275 grame zahar 500 grame unt 2 pliculete zahar vanilinat 4 galbenusuri 100 ml cafea tare

Ingrediente pentru crema de ciocolata

400 grame ciocolata de menaj 400 grame unt 100 grame zahar esenţe dupa gust 8 oua

Ingrediente pentru servit si decor

fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, se amesteca zaharul si ouale la bain-marie si, dupa ce se obtine o crema omogena, se continua baterea la mixer pana se raceste. Se pune faina cernuta si uleiul, apoi se toarna amestecul intr-o forma de copt unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace 20 de minute si apoi se lasa la racit pe un gratar.
  2. Pentru crema mocca, se pun pe foc zaharul si zaharul vanilinat, se adauga o lingura de apa si se amesteca pana se obtine un sirop. Apoi, se toarna peste galbenusuri si se amesteca cu mixerul pana se albeste. Separat, se bate untul moale si apoi se adauga peste amestecul de oua si zahar. Se toarna la final cafeaua, in functie de gust. Se da la rece o ora.
  3. Pentru crema de ciocolata, se rupe ciocolata bucati si se topeste pe foc impreuna cu untul. Se ia de pe foc, se pun ouale intregi amestecand energic dupa fiecare. Se adauga zaharul si esentele, dupa gust. Se pune la rece o ora.
  4. Se taie blatul in trei si se recompune pe un platou cu jumatate din cantitatea de crema de ciocolata. Cu restul cremei si cu cea moca se decoreaza exteriorul tortului. Se presara fulgii de ciocolata pe laterale si se da la rece pentru 3 ore.
Mod de pastrare:

la frigider, acoperit de un capac special pentru torturi, pentru a preveni absorbtia mirosurilor celorlalte mancaruri