Tortul de sarbatoare nu ar trebui sa lipseasca din meniul de la evenimente speciale. Uite cat de simplu se face!

Ingrediente pentru aluat:

8 oua 200 g zahar 60 g faina 50 g cacao

Ingrediente pentru copt:

30 g unt 30 g faina

Ingrediente pentru umplutura:

250 ml frisca
Mod de preparare:

1. Se pregateste intai tava: se topeste untul cu care se unge tava de copt, se roteste si se da la rece. Apoi, dupa ce untul s-a intarit, se presara cu faina si se inlatura surplusul, daca este cazul. Ouale si zaharul se mixeaza pana ce amestecul isi tripleaza volumul. Faina si cacaua se amesteca si se cern si apoi se pun peste crema de oua si se mixeaza pana la omogenizare.
2. Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se coace 25 de minute, verificand cu o scobitoare. Se scoate din tava pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Apoi, cu un cutit cu lama lunga se taie in trei parti care se pot insiropa sau nu, dupa gust.
3. Pentru crema de ciocolata din interior, se topeste ciocolata la bain-marie cu untul si, dupa ce s-a obtinut o crema omogena, se trage de pe foc si se pune galbenusul. Se bat albusurile spuma si se adauga in crema. Separat, frisca se bate, se prepara gelatina si se adauga in fritca.
4. Pentru crema de decor, frisca se pune la fiert si apoi se pune ciocolata rupta in momentul in care fierbe frisca. Se amesteca bine cu telul, se pune untul si se omogenizeaza. Un blat se asaza pe platoul de servit, se pune un strat subtire de crema de interior, apoi frisca, se acopera cu blatul 2, se pune restul cremei de interior. Se acopera cu blatul 3 si se acopera cu crema de exterior. Dupa ce se niveleaza se da la rece pentru minimum 3 ore.