Delicios, plin de ciocolata, dar fara faina. Tortul de ciocolata fara faina e desertul perfect pentru cei cu intoleranta la gluten.

Ingrediente

8 oua mari 450 g ciocolata neagra 230 g unt

Ingrediente pentru ornat

zahar pudra fructe de padure
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 160° si tapeteaza fundul unei tavi de tort cu hartie de copt, iar peretii unge-i foarte bine cu unt.
2. Tapeteaza exteriorul tavii cu folie de aluminiu de jur imprejur. Fierbe un ibric plin cu apa
3. Bate ouale folosind mixerul la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul.
4. Topeste ciocolata si untul impreuna la bain marie, amestecand continuu. Amesteca o treime din ouale batute in ciocolata folosind o spatula, pana cand oul devine foarte putin vizibil in ciocolata, apoi adauga celelalte 2 treimi, pe rand.
5. Pune aluatul in tava pregatita si niveleaza compozitia cu o spatula.
6. Pune in cuptorul incins, cu grija, o cratita mai mare decat tava de tort, pune tava de tort in ea, si in cratita toarna apa fierbinte, pana ce nivelul apei ajunge la jumatatea tortului.
7. Coace tortul la cuptor pana cand creste putin, iar la suprafata se formeaza o crusta asemanatoare cu cea a negreselor.
8. Scoate tava de tort din cratita si las-o sa se raceasca, apoi da-o la rece.
9. Inainte de servire, scoate tort-ul din tava, inversandu-l intr-o farfurie, elimina-i foaia de copt, apoi intoarce-l la loc pe alta farfurie.
10. Serveste tortul decorat cu zahar pudra si fructe de padure, dupa preferinte.