Iata cum se prepara un delicios tort de ciocolata cu fructe, pentru orice ocazie speciala din viata ta sau pur si simplu pentru a le face o surpriza frumoasa oamenilor dragi din jurul tau!

Ingrediente pentru blat

5 oua 270 g zahar 300 g faina 225 g unt 3 portocale 150 g amidon un praf de copt

Ingrediente pentru crema

900 g ciocolata 600 ml frisca 150 g unt 300 ml smantana compot de cirese
Mod de preparare:

 1. Se amesteca faina cu amidonul si cu praful de copt. Se topeste untul cu zaharul si cu zeama de portocale. Se mixeaza bine, dupa care se adauga pe rand ouale. Se toarna faina in ploaie, dupa care se pune compozitia rezultata intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

 2. Intre timp, se prepara crema: se topeste ciocolata cu smantana si se lasa la racit. Se mixeaza untul, dupa care, treptat, se toarna ciocolata topita si frisca lichida batuta.

 3. Se taie blatul pe orizontala, in trei parti. Se insiropeaza fiecare parte cu sirop din compot.

 4. Peste prima parte se pune un strat de crema, un strat de fructe din compot, dupa care se acopera cu al doilea blat. Se acopera si acesta cu crema si fructe, iar, la sfarsit, se pune si cel de-al treilea blat. Se orneaza cu crema si fructe.

Reteta trimisa de Alexandra Tirloiu.